Testimonials

Igor Štimac

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju odigrao je 53 utakmice i postigao 2 pogotka.

Ćiro je bio sjajan, s njim na čelu smo mogli sve. Zbog toliko mnogo velikih i poznatih imena u ekipi, trebao nam je netko s posebnim pristupom – Ćiro je to znao, u svakoj sekundi je znao kako s nama treba razgovarati, kada nije vrijeme za razgovor, kada je vrijeme da nas pusti da radimo stvari koje će nam pomoći da na terenu damo sve od sebe.


Goran Vlaović

Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 52 utakmice i postigao je 15 pogodaka.

“Ćiro Blažević nije uobičajeni trener. Njegove metode su praktički nemoguće za imitiranje, on je osebujan i specifičan na način da ima svoju logiku kako motivirati igrače pojedinačno, kako motivirati momčad. Stvari koje on govori su često vrlo uvjerljive i dovode igrače i momčad da daju više nego što vjeruju da mogu.”


Mario Stanić

Bivši hrvatski nogometaš i reprezentativac.

“Smatram da je bio krucijalno važan za naš uspjeh. Trenerski posao je on to jako dobro radio, on je to živio i skupa smo doživjeli slatke, zvjezdane trenutke i bili skupa i u dobrom i u zlu. Definitivno je ostavio duboko mjesto u mojoj nogometnoj karijeri.”


Alen Bokšić

Bivši hrvatski reprezentativac, igrač Marseillea, Lazia, Juventusa

“A što reći o njemu, osim da je nenadmašiv. Toliko energije, a ipak nije baš tako mlad. Pozvao nas je jednom u svlačionicu Zagreba i kada smo ulazili u nju, nastao je muk kao da ulazi Staljin. S kakvim ga respektom svi prihvaćaju. Ćiro Blažević svima je nama oplemenio živote. Sretan sam, jer sam upoznao tog čovjeka.”


Slaven Bilić

Bivši hrvatski reprezentativac, trener West Ham Uniteda

 

“Ne kažem da je bio loš ili sjajan trener, ali za nas je bio idealan trener. On bi vas motivirao postupno. Svaki dan je dobro znao da će prvo prirediti neki incident da nas razbudi, nakon toga je bilo vrijeme da se odradi posao, a onda bi nas poslao u noćni provod.”


Krunoslav Jurčić

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i sadašnji trener.

 

“Puno sam naučio od njega. On je u onom stručnom, zanatskom dijelu profesije bio avangarda, ispred svog vremena u trenerskom smislu. Druga stvar u kojoj je on pravi maher je u prepoznavanju odnosa među ljudima unutar grupe, ekipe i stavljanje tih odnosa u pravu mjeru.”


Dražen Ladić

Golman hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj ’98.

 

Naučio sam puno stvari koje moraš respektirati – kako se odnositi prema igraču, kako se odnositi prema tom poslu, jer Ćiro Blažević se i kao igrač i kao trener probijao od nule, napravio zaista veliku svjetsku slavu i zaista imaš što naučiti od toga.


Aljoša Asanović

Vezni igrač, najviše se isticao sjajnim odavanjima i nepredvidljivim zadnjim pasom od kojih se pamti dodavanje Davoru Šukeru u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998. protiv Francuske kada je prebacio cijelu obranu kasnijih svjetskih prvaka i asistirao za pogodak.

 

Šef i ja, vjerovali ili ne, nismo pričali. Mi smo se samo gledali u oči – ja sam znao što on traži od mene i što ću ja dati za njega. Nismo imali veliki kontakt i to je ono što je specifično. Između nas nije bilo puno razgovora, ni komunikacije, ali on je točno znao kako će razgovarati sa bilo kojim od igrača. Bio je jako veliki psiholog, jako veliki motivator, čovjek koji je u svakom trenutku znao što mu je raditi s igračima koje je imao, jer ti igrači su bili ‘razbojnici’ – svaki od njih je imao svoj personality, naravno pozitivan, nije bilo negative u tome, jer je on to držao pod kontrolom, a i igrači su bili dovoljno pametni.