S Ćirom obilježen Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima na željezničko-cestovnim prijelazima

Objavljeno: 10.06.2016.

naslovna

Na željezničko-cestovnome prijelazu Remetinec održana je akcija ‘Vlak je uvijek brži’ kojom je HŽ Infrastruktura istodobno s četrdeset zemalja u svijetu obilježila 8. međunarodni dan svjesnosti o opasnostima na željezničko-cestovnim prijelazima (ILCAD).

Akciju u zagrebačkome naselju Remetincu podržao je i naš trener, Ćiro Blažević koji je s policijom i timom HŽ Infrastrukture, zaustavljao vozila te razgovarao s vozačima, biciklistima i pješacima o tome koliko su svjesni opasnosti koje prijete prilikom prelaženja preko pruge.

Ove su godine ciljana publika prigodnih akcija koje se provode u cijelome svijetu umirovljenici i osobe sa senzornim i mobilnim ograničenjima, a glavna je poruka ovogodišnje preventivne kampanje: „Ne precjenjujte svoje mogućnosti uz prugu“.

Ćiro-u-akciji-1

Ćiro se očekivano odlično snašao u akciji te na svoj osebujan način upozorio na podizanje svijesti svih sudionika u prometu:

S obzirom na svoje ogromno iskustvo u prometu vrlo dobro znam kako je dovoljna mala nepažnja da se dogodi najveće zlo. Zato bih upozorio sve vozače da bez obzira na signalizaciju uvijek treba pogledati i gore i dolje… Jer jednom kad si pred vlakom, zna se da si ‘halali Huso materi’…. A vlak je uvijek brži! Zato pažljivo. Jednom je netko rekao: kad sjedneš u auto, jednom si nogom u grobu, drugom u zatvoru, trećom u bolnici….

Ćiro nije mogao izbjeći ni aktualno pitanje vezano za Europsko nogometno prvenstvo i nastup Hrvatske reprezentacije.

“Najbolji smo i idemo u finale!”, poručio je.

Više o ILCAD-u