Kako bi bilo sjajno da imamo 40 posto lige u Europi!

Objavljeno: 29.07.2016.

31e9e21d2cb0fb0633da

Zlatko Kranjčar pametan je čovjek, on je sigurno iz dana u dana sve bolji trener. Sjećam se svoje trenerske karijere, uvijek sam bio bolji trener sutra nego danas. Mislim da mu moramo vjerovati.

 

Naravno da sam gledao i pratio utakmice naših nogometnih predstavnika u europskim kvalifikacijama.

Odmah da kažem, Dinamo možda nije odigrao naročitu partiju, ali je bitno o toj utakmici naglasiti da se u momčadi Zlatka Kranjčara vidi golem potencijal. I to je ono najbitnije. Momčad koja nije igrala, jelte, naročito, uvjerljivo je pobijedila, sjajnih 2-0. Početak je sezone, igrači se još traže i privikavaju na svježe zamisli novog trenera. A Dinamo iz Tbilisija nije bezopasan suparnik i utakmica je bila od prevelike važnosti da bi se bezrazložno preuzimao veliki rizik. Uvjeren sam da će Dinamo postići dobar rezultat u Europi. Plasman u Ligu prvaka bio bi sjajan rezultat, ali nije da se ne smijemo zadovoljiti i s Europskom ligom. Poanta priče je da se forma podiže tijekom sezone, uistinu se ne može odmah zaigrati besprijekorno.

kranjcar trener

Zlatko Kranjčar pametan je čovjek, on je sigurno iz dana u dana sve bolji trener. Sjećam se svoje trenerske karijere, uvijek sam bio bolji trener sutra nego danas. Mislim da mu moramo vjerovati. Alen Čorić? Dugo slušamo o njemu, sada smo ga vidjeli u raskošnom izdanju. Kakav individualac, on je ovom partijom sam sebi odmah nametnuo najviše dosege. Pa, ona asistencija za gol  Soudanija, već sad je antologijska.  On je istinski dokaz našeg nepresušnog talenta.

Hajduk je postigao uvjerljivu 3-0 pobjedu u gostima protiv Oleksandrije. Neka je. Hajduku je prijeko potreban stimulans, a gdje ćeš većeg stimulansa od finog europskog rezultata. Neki će reći da su ovi iz ukrajinske momčadi neki papci. Možda, a netko je govorio da su i nogometaši Domžala papci, kad ono nadvise West Ham. Tajna nogometa, njegova čarobnost, jest u velikoj šansi favorita protiv autsajdera.  Hajduk nije dozvolio iznenađenje, West Ham jest. Valjda i to nešto govori. Čestitam i Hajduku. Volio bih da svi naši klubovi osiguraju europsko natjecanje, kako bi to sjajno izgledalo, 40 posto naše lige igralo bi u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

Da, čuo sam da slovenskog stručnjaka na klupi Hajduka, Marijana Šušnika zovu – “slovenski Ćiro”. Da, voli pričati, voli se našaliti. Jedino što primjećujem da voli krivicu svaliti na svoje nogometaše, a to kazuje da nije učio od mene. Igrače trener uvijek, ali uvijek, mora štititi. Kakvi jesu da jesu.  Naučit će, vidjet ćete…

I naša Rijeka je odigrala zanimljivu i pristojnu utakmicu u gostima protiv Basaksehira, rezultat 0-0 daje sjajnu prednost u uzvratu. No, ne treba se zavaravati lakim  prolaskom, u Turskoj još nije počelo prvenstvo i sigurno je da će Basaksehir u Rijeku doći s ambicijom. I tu se trener Matijaž Kek mora znati postaviti. Igrati na “remis” koji te vodi dalje može biti pogubno. Isto tako kako će turski predstavnik na Rujevici tražiti svoju šansu mora se postaviti i naša Lokomotiva koja je odigrala neloših 0-0 protiv ukrajinske Volska Poltave na Maksimiru. Tu ništa nije izgubljeno, naprotiv.  Taj 0-0 rezultat je uvijek aktivan, treba postići samo gol. Uostalom, nogomet se i igra zbog gola, golova. Da, vjerujem i u  Lokomotivu.

Kako bi to sjajno bilo da nam četiri kluba igraju u Europi. Bila bi to renesansa hrvatskog klupskog nogometa.