U susret finalu Eura: Kome dati prednost – Francuzima ili Portugalcima?

Objavljeno: 08.07.2016.

ss-composite-image-2016.7.8-10.23-large_trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8

Znamo koji je finale, domaćin Francuska igrat će protiv Portugala. Ta spoznaja opet boli. Tako nam je svima jasno da smo umjesto Portugala u nedjelju na Stade de Franceu trebali biti mi.

Mi smo jedini mogli držati Portugal u mat poziciji, nismo se potrudili i ovo je logičan epilog naše nesretne utakmice protv Portugala. O tome sam puno govorio, neću više dosađivati. Tek puka činjenica da je u finalu Portugal umjesto nas dovoljno govori.

Portugal se, ruku na srce, obračunao s dobrim Walesom kao da ga nema na terenu. Opet, Wales je odigrao junačku utakmicu i sa svojim kapacitetima dao je najviše što je mogao. Mi imamo kud i kamo veće kapacitete i nismo dali ono što smo mogli. Pa, naša je klupa bolja od prve postave Walesa.

I sad će takav zatvoreni Portugal na zatvorenu Francusku u finale. Upravo su svojom obrambenom školjkom Francuzi eliminirali Nijemce u polufinalu, ali uz puno, puno sreće. Nekad je sreća odlučujući čimbenik i ta konstatacija vrijedi baš za tu utakmicu. Nijemci su igrali odlično prema naprijed i promašivali, a Francuzi su sretno pogađali i branili se tijelima od nasrtljivih Nijemaca.

Sad, što očekivati u finalu? Obje reprezentacije prvo paze na svoja vrata, a onda razmišljaju o tuđima. I to ne izgleda atraktivno iako se na ovome prvenstvu pokazalo svrsishodnim. Podsjeća me to na nogomet sedamdesetih i osamdesetih godina kada su carevale obrane. No, ljudi su uvijek voljeli više napadačke momčadi i moj nogomet je bio takav. Ne znam kome bi dao prednost, Francuzima zbog domaćeg terena ili Portugalcima koje je, kao, nemoguće pobijediti. Joj, što smo  propustili, da smo u finalu s Francuzima bili bi apsolutni favoriti. Imali smo predobru generaciju koja je ispala od lošije postave. I to je jedina istina. I sad ta lošija postava može europski prvak. Ma, da se živi pojedemo….