Tenisači su napravili isto što i mi 1998. godine! Veličanstveno čudo!

Objavljeno: 21.11.2016.

admin-ajax

Ne mogu nikad zaboraviti Gorana Ivaniševića  i njegovo afirmiranje Hrvatske u najtežim vremenima. Danas smo mi u prilici da pobijedimo, budemo svjetski prvaci.  Čak smo i favoriti, a to je ono što me najviše zabrinjava. To breme favorita je teško nositi. Ali, da smo mi favoriti u finalu svjetskog prvenstva to je još jedan pokazatelj one teze da nema talentiranije sportske nacije od naše.

U Zagrebu će se, od petka do nedjelje, točnije od 25. do 27. studenog održati finale teniskog svjetskog prvenstva, finale Davis kupa, sučelit će se Hrvatska i Argentina. Ljudi moji, to je nevjerojatan događaj. Nevjerojatan!

Tenis nam je još jednom potvrdio tezu da je Hrvatska sa svojom mladosti najtalentiranija športska nacija, s obzirom na broj stanovnika. Otkud mi crpimo te sportaše ne mogu ni ja shvatiti, ali to je fakt! Ovaj sportski događaj kojeg su naši dečki izborili – to je velika mogućnost još veće afirmacije naše domovine.

Ne mogu nikad zaboraviti Gorana Ivaniševića i njegovo afirmiranje Hrvatske u najtežim vremenima. Danas smo mi u prilici da pobijedimo, budemo svjetski prvaci.  Čak smo i favoriti, a to je ono što me najviše zabrinjava. To breme favorita je teško nositi. Ali, da smo mi favoriti u finalu svjetskog prvenstva to je još jedan pokazatelj one teze da nema talentiranije sportske nacije od naše.

S obzirom da imam problem dobiti ulaznicu za ovu manifestaciju to je potvrda koliko zanimanje vlada za ovaj teniski dvoboj, činjenica da nam je naš Marin Čilić ušao među prvih šest tenisača na ATP ljestvici  – sve to je oduševljavajuće i poticajno pred ovo finale. Na kojem ću se valjda ipak pojaviti, u potrazi sam za ulaznicom.

Danas je Marin Čilić veliki sportski i teniski autoritet i nadam se da će nas on voditi prema svjetskom naslovu. Da ne govorim o Karloviću koji je isto pokazao da se vratio u mladost, očekujem da će i on dati svoj veliki doprinos. On je tenisač koji imponira i svaki puta kad ima svoj servis čovjek se raduje i kaže – Opet će ga zakucati.

U svakom slučaju sam ponosan na naše tenisače. I ovaj uspjeh ravan je onom mom uspjehu s “vatrenima” 1998. godine!