Oh da, može se uživati i u pobjedi suparnika, valja čestitati Argentini!

Objavljeno: 28.11.2016.

hrvatska_argentina117-271116

Moramo biti pravi sportaši i pošteni ljudi. I čestitati Argentini, tom nenadmašnom Del Potru i njegovim suigračima. Kao i uputiti riječi zahvale Marinu Čiliću i ostalim hrvatskim reprezentativcima. Hvala vam za ove lijepe dane!

Nemojte tugovati prijatelji moji, nemate razloga. To što smo u finalu Davis kupa tijesno poraženi protiv sjajne Argentine ne može biti razlog za tugu i očaj. Ponajprije, jer su naši tenisači bili dostojni finalisti, veliki sportaši, a namjerili su se na zanosnu i veliku Argentinu koja je do svog prvog Davis kupa došla tek nakon petog sudjelovanja u finalu.

Neki poraz shvaćaju, nažalost, kao tragediju. Ne, ljudi moji dragi, nema u sportu tragedija, pa tragedija je kad se sruši avion ili padne autobus u provaliju. Sport nikad nije bio i ne smije biti tragičan. Ruku na srce, svjedočili smo velikom sportskom događaju, finalu Svjetskog prvenstva u tenisu u kojem je Hrvatska bila ravnopravan suparnik. Doista je malo nedostajalo. Da je kojim slučajem završilo drugačije, da je Hrvatska pobijedila i Argentinci su trebali osjećati ponos što su sudjelovali u jednom ovakvom spektaklu.

Tako treba gledati na stvari, ni u kojem slučaju drugačije. Sjedio sam dolje u prvom redu, vidio kakva je to velika borba bila, borba divova. Pa, jedva lopticu uloviš pogledom, a oni je reketom dočekaju ovako, onako, skrate loptu, ošinu je. Bez greške. Velemajstori, nema što!

Mogli smo uživati i u pjesmi argentinskih navijača i u pokličima Hrvata. K tome, od Argentinaca smo mogli dosta toga naučiti, kako su i u najtežim trenucima pomagali svoju momčad, pa i u trenucima kada je sve izgledalo izgubljeno, kada smo vodili 2-0 u mečevima i kada je Ćilić poveo 2-0 protiv Del Potra.  Pokazao nam je svaki argentinski navijač ponaosob kako treba gledati i na sport i na svoje navijačke ambicije. Mora se suparniku pružiti ruka, napose ako je bio bolji i zasluženo trijumfirao. Ma, bilo bi zasluženo i da je Hrvatska dobila, da je bilo malo više moći, nećemo reći sreće… I Argentinci bi nam sigurno također čestitali.

Ponosan što sam gledao ovu veličanstvenu priredbu moram zaključiti – odagnajte tugu i shvatite da bez Hrvatske ne bi bilo ni ove velike Argentine ni ovako sjajnog spektakla. Oh da, može se uživati i u pobjedi suparnika.

Moramo biti pravi sportaši i pošteni ljudi. I čestitati Argentini, tom nenadmašnom Del Potru i njegovim suigračima. Kao i uputiti riječi zahvale Marinu Čiliću i ostalim hrvatskim reprezentativcima. Hvala vam za ove lijepe dane!

Ako me pitate za Maradonu? Takav jest – kakav jest. Meni ga je opet bilo lijepo vidjeti kako navija za svoju zemlju!