Ćiro više nikad neće sjesti na klupu, ali će govoriti ispred klupa, postao je predavač!

Objavljeno: 23.06.2016.

predavanje-ekonomski-faks800

Ćiro Blažević otvorio je svoju web stranicu i time “trener svih trenera” ne postaje samo zanimljiva pojava svemrežja, interneta, nego se ozbiljno kani, zapravo već se bavi motivacijskim radom, predavanjima i učenju liderskih vještina.

I to čini jako dobro. Temelj njegovog predavanja je “formula 7”, a riječ je zapravo o sedam najbitnijih čimbenika kojim se može kročiti do uspjeha.

On ima 81 godinu i više nikad neće biti na trenerskoj klupi kao zadnjih pedesetak godina. No, on je krenuo u novu karijeru. On je “trener svih trenera” Ćiro Blažević! Tako piše portal www.dnevno.hr o novoj karijeri Ćire Blaževića…

On, dakle, ima novu web stranicu – www.ciroblazevic.hr Na kojoj svoj stvarni svijet svakodnevno pretvara u virtualni kako bi njegovi obožavatelji širom svijeta imali uvid gdje je, što radi, što poručuje!

Ćiro Blažević ne postaje pritom samo zanimljiva pojava svemrežja, interneta, nego se ozbiljno kani, zapravo već se bavi motivacijskim radom, predavanjima i učenju liderskih vještina. I to čini jako dobro. Temelj njegovog predavanja je “formula 7”, a riječ je zapravo o sedam najbitnijih čimbenika kojima se može kročiti do uspjeha. Jedan veže drugi, pa treći, i tako sve do sedmog, a s neodoljivim šarmom Ćiro zapravo prepričava svoj život, padove i naposljetku uspjehe kojih je bilo puno, zaista puno… I sve je to jako interesantno.

Pojednostavljeno rečeno, u današnje vrijeme više nije dovoljno posjedovati samo talent, već je potrebno imati svih sedam faktora koje Ćiro Blažević u svojoj formuli evocira za uspjeh. Ideja za model sedam faktora uspjeha nastala je kao rezultat bogatog iskustva trenera svih trenera s preko 55 godina nogometnog staža tijekom kojeg je zapamćen kao sjajan lider, veliki motivator i psiholog.

Formula je uistinu složena i izuzetno zahtjevna i ako izostane samo jedan faktor gotovo je sigurno da će svatko od nas kompromitirati svoju karijeru na putu afirmacije. Svi teže tome da naprave karijeru s afirmacijom, reputacijom, renomeom, ali rijetki su oni koji su shvatili da je to posao permanentnog potvrđivanja – ne može se živjeti od rezultata koji smo jednom postigli, on se mora stalno potvrđivati i ne postoji nitko tko je do cilja došao uzlaznom putanjom.

Ćiro Blažević poznat je kao veliki motivator i sjajan lider o čemu najbolje govore uspjesi nogometnih momčadi koje je tijekom svoje bogate karijere vodio. Osim toga krase ga i autentične osobine – prirodnost i neposrednost. Stoga, kao predavač pravi je cilj mnogih tvrtki čijim je zaposlenicima već održao predavanja, spomenuti ćemo samo neke poput: Coca Cole, Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Agile Adria Konferencije, Opela…

Program edukativnog predavanja zamišljen je tako da pomogne na putu svačijeg osobnog i poslovnog razvoja, da upozori na sve teškoće na koje se nailazi, da se obogati preko vlastitih iskustava, da pokaže kako se iz jednog beznadežnog slučaja, kakav je bio i sam Ćiro Blažević, može doći do uspjeha, naravno uz korištenje svih sedam potrebnih faktora.

Ćiru, eto, više nećemo gledati na klupi, ali će govoriti ispred klupa. Predavati će! Trenerske majstorije i ekshibicije Miroslava Blaževića opčinjavale su mnoštva na svim meridijanima i paralelama. To što je Blažević kao trener imao kud i kamo više uspjeha nego neuspjeha može se pripisati njegovoj stručnosti, znanju i radu, naravno i nadarenosti, te nadasve nepokolebljivosti i odlučnosti.

Poput umjetnika koji se posve preda stvaranju, tako je i Blažević u svojim trenerskim epizodama davao sve od sebe i to na nekoliko frontova. Bio je klasičan trener, pa pedagog, pa psiholog, po potrebi i psihijatar, bio je uspješniji u poticanju društva od svih svjetskih marketinških tvrtki zajedno. “Bio je i ostao najveća reklama za nogomet koju je svijet vidio”, jednoć je rekao njegov kolega, trener Ivica Osim.

Uostalom, priznanje koje je Ćiro Blažević dobio od trenera svih reprezentacija sa Svjetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj, kada je Hrvatska sa svojim prvim koracima u svjetskom nogometu umalo postala svjetski prvak, sve jasno govori. Priznanje se zvalo – ‘trener svih trenera’ Valjalo bi ga poslušati!