Čak i jeftin hrvatski igrač bolji je od skupog stranca

Objavljeno: 06.12.2016.

pxl_031216_14926962-jpg-688x388_q85_crop_upscale

Dinamo plaća ceh kikseva na početku prvenstva. No, ako zbog nečega valja pohvaliti bugarskog trenera Peteva na kormilu zagrebačke momčadi onda je to činjenica da hrabro u momčad stavlja mlade igrače koji su zapravo bolji od skupih inozemnih akvizicija. Pametnome dosta!

 

U ocjeni hrvatskog derbija, pak, zaključujem da je Rijeka zapravo propustila odlučiti prvenstvo. Imala je u svojim rukama, teniski rečeno, meč loptu. Vodila je s 1-0 usred Zagreba i s još jednim pogotkom bi rješila utakmicu, i prvenstvo i odmakla na sigurno nedostižnih devet bodova. Istina, imala je prigodu koju je promašio Bradarić, no činjenica jest da se Rijeka kod svog vodstva povukla, a Dinamo se posve otvorio i uspio izjednačiti. Dinamo čak nije odigrao ni lošu utakmicu, stvorio je cijeli niz prilika i Rijeka je pritom imala sreće. Momčad trenera Matijaža Keka dobro mi je izgledala tek u prvih petnaestak minuta utakmice.

Rijeka sigurno u Hrvatskoj ove sezone igra najbolji nogomet, a utakmica u Zagrebu bila je njen ispit zrelosti. Kojeg nije posve položila. Tek smo na polovici prvenstva, ništa još ne mora biti gotovo.  Dinamo plaća ceh kikseva na početku prvenstva. No, ako zbog nečega valja pohvaliti bugarskog trenera Peteva na kormilu zagrebačke momčadi  onda je to činjenica da hrabro u momčad stavlja mlade igrače koji su zapravo bolji od skupih inozemnih akvizicija. Pametnome dosta!

Jasno, kasnije sam pogledao snimku dvoboja Barcelone i Reala. Pa, čak mi je zanimljivija bila utakmica Dinama i Rijeke. Nebitno. Bitno je da je sjajno igrao Luka Modrić koji je u zadnjim sekundama utakmice asistirao Ramosu za izjednačujući pogodak koji bi mogao biti odlučan za  buduće osvajanje naslova prvaka madridskog Reala.

No, pritom bih nešto drugo htio istaknuti. Utakmicu Barcelone i Reala započelo je osam Španjolaca, tri Hrvata, po dva igrača su imali Argentina, Portugal, Francuska, Brazil, jedan Urugvajac, Nijemac i Kostarikanac. I pričaju neki da nismo nogometna vrijednost, da nemamo najbolje igrače na svijetu.  Ja to tvrdim, a ova utakmica i ovaj popis to dokazuje.