Vidjeli ste golove Brozovića i Kramarića, imamo najbolje igrače na svijetu!

Objavljeno: 17.11.2016.

img_6593

Istog dana Messi postigne gol iz slobodnog udarca za Argentinu protiv Kolumbije, a gol našeg Kramarića je i ljepši i zahtjevniji i bolji. I svi više pišu i govore o Messiju, a Kramarića stavljaju u stranu. Ja baš neću! Naši su bolji!

Smijete mi se kada kažem da imamo najbolje nogometaše na svijetu. Vidjeli ste, kao i ja, dva pogotka Brozovića, dva projektila koja su potopila islandske ambicije na Maksimiru. Imali ste priliku vidjeti pravu eksploziju Kramarića u Belfastu koji je asistencijom i divnim zgoditkom opčinio sve koji su gledali tu utakmicu.

Poštujmo svoje vrijednosti. Zaista imamo igrače kakve malo tko ima. Odlično napredujemo u kvalifikacijama, svako malo lansiramo novog igrača. No, to ne znači da je sve gotovo i da je svjetska smotra u Rusiji za dvije godine zajamčena. Sjetimo se prošlih europskih kvalifikacija koje je započeo Niko Kovač, isto smo počeli sjajno, no samo jedan kiks zakomplicira situaciju, a uvijek strada trener.

Ruku na srce, ove dvije pobjede smo i očekivali. Da je bio drugačiji rasplet u svakoj od ovih utakmica bili bi razočarani. Napravili smo samo ono što smo morali. Mislim da na stvari tako treba gledati. Još uvijek proživljavam našu utakmicu u osmini finala protiv Portugala. Koju smo izgubili, a trebali smo dobiti. Zbog jednostavnog razloga s početka ovog teksta.

Pa, mi uistinu imamo najbolje igrače!

Ajde, Čačić je mlad izbornik, pa će još i naučiti. No, činjenica jest da mu nemam što prigovoriti u ovim zadnjim danima. I sretan sam zbog toga. Opet, a nisam to ja izmislio, nogomet je permanentno dokazivanje i nastavak kvalifikacija valja shvatiti ozbiljno. Mi smo takvi, brzo se opustimo.

 

Voli vas sve vaš Ćiro!