Dinamova momčad puna je pukotina, a u opasnosti je i domaći naslov

Objavljeno: 28.09.2016.

dzgju

Nakon novog 0-4 debakla s pravom se poteže pitanje hoće li Dinamo uopće i u domaćem prvenstvu biti konkurentan za borbu za naslov prvaka. Vidjeli smo što se nedavno dogodilo u Rijeci. Juventus se doslovce prošetao kroz Zagreb, ne svojom agresijom, već Dinamovom pomoći.

Nemojmo sami sebe zavaravati, ovaj krah Dinama protiv Juventusa (0-4) smo i očekivali. Ništa drugo razuman čovjek nije niti mogao očekivati. Narod je sve odavno rekao u svojim poslovicama – Ne možeš imati i jare i pare!

Dakle, Dinamo je posve nekonkurentan, ovakva momčad u Ligi prvaka nema što tražiti, a zadovoljavati se rečenicama kako se skuplja potrebno iskustvo  je priča za malu djecu. Rasprodana momčad koja  je prije ili kasnije morala torpedirati dobrog trenera Zlatka Kranjčara i u ovoj utakmici je pokazala svoje limite. Ali i opasne pukotine, pa se s pravom poteže pitanje hoće li Dinamo uopće i u domaćem prvenstvu biti konkurentan za borbu za naslov prvaka. Vidjeli smo što se nedavno dogodilo u Rijeci. Juventus se doslovce prošetao kroz Zagreb, ne svojom agresijom, već s Dinamovom pomoći.

Istina jest da se nogomet sastoji i od grešaka i da je svaki pogodak plod nečije greške. Jer, da je sve idealno ne bi nikad bilo golova, zar ne? Ali, Dinamove greške u ovoj utakmici bile su toliko nespretne, početničke, grozne da sam se i sam zapitao – je li to moguće. Mislim da je uzrok tim greškama strah koji se uvukao kod igrača. Bez samopouzdanja i povjerenja u vlastite mogućnosti nema dobrog nogometa. To se upravo i događa Dinamovim igračima.

Eto, javljeno nam je da će novi trener, bivši bugarski izbornik Petev preuzeti Dinamo. Šteta, mislim da je Sopić zaslužio šansu. Iskoristiti ga za dvije utakmice kako bi se dovelo stranca – štetno je. Gubite jednog čovjeka, a ne znate što dobijate s drugim. Petevu će trebati dosta vremena da se upozna sa situacijom i u klubu i u momčadi, a Dinamo baš vremena i nema.